13

Анонимен

преди 5 години

София е била планирана за 300 000, но болшевиките прецениха, че трябва да си докарат верни прогресивни селяни.

12

Анонимен

преди 5 години

До ЗамисълътРешението е повече от просто - нямаш гараж - нямаш кола.

11

Анонимен

преди 5 години

шефът на НИКМИ да излезе и като мъж да обясни защо семейството му е в САЩ, как стана заменката и колко е дал са стимулиране досега, а не да се крие и да си праща разни адвокати, които да обясняват как бил спазен закона.

10

Замисълът

преди 5 години

София е планирана от най-добрите европейски архитекти.Трябвало да е с до 300 000 жители. Разрасне ли се, това да става чрез градчета-сателити около нея. Така е била запланувана и мрежата от улици, и цялата инфраструктура. Затова в центъра днес е такава гъчкана и блъсканица.Решено е било сградите да са оцветени във всички нюанси на жълтия цвят. Най-високите сгради да са 4 етажа, и много рядко да има 6-етажни. Знаете ли колко въздух и светлина е имало в София допреди 70 г. Водата е била рилска!

9

Анонимен

преди 5 години

Небостъргачи в София?Това е една голяма недомислица. Но ако все пак някой се натиска да строи такива, да го прави в най-северната част на града - там, където няма да закрива слънцето на никого.Глупост над глупостите е и идеята да се строи 33-етажен хотел на пл."Македония". Помислете само в колко много сгради стаите ще станат мрачни като в сутерен, защото в тях няма да влиза слънце.Който не ме разбира, нека да поговори със старите софиянци, които все още помнят града ни отпреди 70-80 г.

8

Анонимен

преди 5 години

Като се има в предвид с какви същества се напълни София. Този небостъргач трябва да го кръстят - кулата Ортаник по аналогия на Властелина на пръстите, където злия магьосник си живееше в Бялата кула а отдолу пъплиха *** му

7

Анонимен

преди 5 години

паркингът пред шератон си стои. докога ще е там, щом като зоната е пешеходна?

6

dmx

преди 5 години

Решението е този политически и олигархичен елит да бъде наказан при първа възможност. Ще оглеждам офертата на Слави за наказание добра ли е и ще гласувам за това. Нямам друг ход на следващите избори.

5

Смешки

преди 5 години

А за заменката за парцела и за отказа за кръстовището на два етажа заради същия небостъргач се мълчи. Търси се един КЕШ.

4

Анонимен

преди 5 години

предпочитам през прозореца да виждам небостъргач а не мизерия

3

Men

преди 5 години

За да няма небостъргачи трябва промяна в закона и бомбата, която заложиха герб и Диков - ако имота граничи с три улици може да се строи без лимит на височината. Трябва да се заложи максимална височина по квартали, небостъргачи само по цариградско около изхода на София..

2

1234

преди 5 години

За да няма небостъргачи, общината трябва да изкупи съответните парцели.За което трябват пари.Данъците ще трябва да се вдигнат драстично.За съжаление навремето бай тошо не е решил проблема с обезщетяването на бившите собственици, строил е панелки върху чужда земя. Бомба със закъснител.

1

БЧК

преди 5 години

На село няма небостъргачи, няма проблеми с паркирането, въздуха е чист.. град - като град :))