Снимка: архив Булфото

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се обърна от ефира на Bulgaria ON AIR към главния прокурор с искане да бъде разследван случая около самоделната бомба, намерена в близост до строеж в квартала.

"Проблемът не е за подценяване. Администрацията и гражданите осъждаме този вид дейност. Отново искаме да кажем на администрацията над нас, че действително има напрежение в "Младост". Гражданите продължават да протестират за това, което се случва. Сезирам прокурора да разследва въпросната реституция не само на този парцел, а и на останалите парцели", заяви Иванчева в ефира на "България сутрин".

Още по темата

По думите ѝ около цялата случка имало нещо съмнително и тя го интерпретира като "зов за помощ, за привличане на внимание".

"Гражданите са беззащитни и по този начин искам да привлекат внимание", добави Иванчева.

Устройство беше намерено до строяща се жилищна сграда, която стана причина за редица протести.

Още преди време районният кмет алармира, че ако застрояването в "Младост" продължи, цените на имотите там ще паднат поради липсата на достатъчно зелени площи и детски градини.

Иначе живущите в квартала обясниха, че не се притесняват след вчерашната случка и не смятат, че "Младост" е станал опасен район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase