Общ преглед
Улица "Козлодуй" в София вече е отворена за движение след направен основен ремонт. От неправителствената организация "Спаси София" обаче алармират, че реконструкцията, струваща 2,5 млн. лв., е извършена некачествено.

От организацията разпространиха снимки след ремонта, на които се виждат разпадащи се бордюри и неравни тротоари, осеяни с криви шахти.

Според "Спаси София" трамвайното трасе е ремонтирано по остаряла технология, като шумо- и виброизолацията на места са недостатъчни или изцяло липсват.

Част от бордюрите на кръстовищата не са скосени, което представлява сериозно предизвикателство за пешеходците, особено трудноподвижните хора и майките с детски колички, отбелязват още от организацията.

"Спаси София" иска налагане на максималната възможна глоба на фирмата изпълнител, както и не само частично отстраняване на дефектите, а за цялостна реконструкция на проблемните участъци. Също така от организацията призовават да се предприемат решителни мерки за справяне със станалата практика "ремонт на ремонта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар