Снимка: Dnes.bg

Малко над 5 млн. лв. са приходите от продадени 22 822 от документи за пътуване в градския транспорт на новите цени за 21 дни. Това каза по време на пресконференция Зафир Зарков, който пряко наблюдава работата на транспортните дружества.

Общинският съветник засегна темата и за цената на билета за градския транспорт. "От промяната на цената на билетчето - от 1 юни досега, новоиздадените карти са 22 822 броя до вчера. Това е обичайното количество за повече от 4 месеца", заяви той, цитиран от "Фокус".

"От картата за 1 година са продадени 4 230 срещу 258 от януари до май, издадени такива. Тези за "Метро+" са 1 017 броя и зарежданията за 3 дни са 1 786 броя. Това осигурява малко над 5 милиона приходи в системата", обясни Зарков.

"Не можем да очакваме, че този процес ще е безкраен, от друга страна това показва колко добро решение е била тарифната политика", уточни той.

По думите му тези нови карти до голяма степен влияят и гратисът намалява: "За последните дни издадените актове по ЗАМ от началото на юни до вчера са 1 084 броя, наложените санкции на място са - 2 491 броя".

По думите му разпространението от медиите, че ще има засилен контрол в градския транспорт, което не се е случило, е довело до ползването на дългосрочни документи.

"Надяваме се тази негативна тенденция по отношение на гратисчиите, да затихне", допълни общинският съветник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase