Снимка: архив Булфото

Софийските булеварди и улици и това лято ще са запазена територия за багери, валяци и камиони.

Столична община планира поредните мащабни ремонти. Тази година те ще затворят както основни отсечки, така и квартални улици. В центъра пък ще продължи строителната блокада заради третия лъч на метрото.
Това стана ясно от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Още по темата
В момента тече рехабилитация на бул. "Монтевидео" в квартал "Овча купел". До есента той трябва да стане четирилентов. От следващия месец започва и ремонтът на бул. "Владимир Вазов". В началото на юли ще започне разширението на бул. "Черни връх", които ще стига до Южната дъга. Тогава ще стартира и реконструкцията на бул. "Витоша" от НДК до Южния парк.

И това лято Столична община планира ремонтни дейности, но този път във вътрешно кварталните участъци. Началото на строителния сезон постави бул. "Монтевидео", обясни Фандъкова, цитирана от "Дарик".

Тя съобщи, че първият етап включва ремонт на около 600 м, изграждането на тротоарите, подмяната на мрежите и подмяната на осветлението. Вторият етап включва и разширението на бул. "Монтевидео" и целия булевард ще стане четирилентов.

В другия край на София също ще посрещнат лятото с пътна блокада. Там предстои ремонт на бул. "Владимир Вазов", който ще бъде изцяло обновен. Ремонти ще има и по "Ботевградско шосе". ”Там има 10 мостови съоръжения, които са в много лошо състояние", заяви Фандъкова.

Отново ще има проблеми в движението по бул. "Черни връх", тъй като от общината планират от юли да започне цялостното му разширение.

"Ще приключим с целия този обект, който започна от Телевизионната кула, след това Семинарията. Ще изведем движението до Южната дъга", каза още кметът.

Близо 70 квартални улици също ще бъдат ремонтирани през летния сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase