Снимка: Dnes.bg

Краят на юни отдавна дойде, даже и юли свърши! Да сте видели пръскаща вода от фонтана на НДК? Не сте, нали! Но така ни беше обещано преди месеци от Столичната община, когато тръгна ремонтът на парковото пространство около емблематичната соцсграда.

Още по темата

Дронът ни литна и видя – строители кибици, които лъскат с машини фонтана, едва двама, а часът далеч не е обеден, а и далеч жегите не са натиснали София.

Видяхме една висока ограда, а зад нея – извадени плочки, изринати градинки и... паркинг за колите на строителите.

Иначе дълго прокламираният ремонт трябваше да приключи до средата на октомври, а за него, ние столичани броихме колосалните 13,5 млн. лева, за да настръхнем от кеф при откриването му и при вида на: подменени настилки, нови фонтани, осветени в бяла светлина, нови дървета - ели, кедри, смърчове, секвои, липи, акации, кестени, брези, чинари и 3000 рози в розариум.

Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта

И това далеч не бе всичко, от "Московска" 33 ни обещаха да настръхнем и от: нови олекотени кошчета за смет, ремонтирани 247 пейки, а и от обновения детски сектор, изграден през 80-те години на миналия век, който сега трябва да има многофункционална площадка, изкуствена река с прагове, водопади и езерца.

Няма и помен от всичко обещано до тук. Паметникът ли? Тенекиите на "1300 години България" остават, поне засега, стопирано бе местенето им в Южния парк. Дали ще бъде укрепен?

Но да не сме голословни, вижте какво видя дронът ни


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase