Снимка: Столичната община

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери тази сутрин изпълнението на ремонта на бул. "Цариградско шосе" и разширението на бул. "Александър Малинов", съобщиха от Столичната община.

Участъкът на бул. "Александър Малинов" от бул. "Сахаров" до "бул. "Цариградско шосе" трябва да е готов до 10 август. След тази дата при подходящи условия ще се изпълни озеленяването в участъка.

Още по темата

Припомняме ви, че първоначалните обещания на "Московска" 33 бяха, че въпроснит участък ще е готов до края на юли. Нееднократно Dnes.bg ви информира за невъобразимата тапа, която се образува там, тъй като едното платно е затворено и целият поток е пренасочен в другото.

Остава отворен и въпроса: Защо "Александър Малинов" не бе преасфалтиран изцяло, заедно с градежа на метрото до Бизнес парка, а типично по нашенски правим нещата на парче. Бихме предположили и отговора: Нямаше финансиране тогава.

Иначе по "Цариградско шосе" в момента се работи в участъка от моста на "Яворов" до "Жендов" и връзките към булеварда.

Строителните дейности продължават и в северното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "Копенхаген" до моста на река Искър и от моста на реката до Околовръстния път.

В тези участъци се изпълняват пътни работи и се изграждат тротоари, извършва се подмяна и на мантинелите.

Другата новина от днес е, че подходът при "Алея Яворов" към бул. "Цариградско шосе" ще бъде затворен за движение до 9 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase