Общ преглед

Лято било, хората били по морето, трафикът бил по-малко... и хайде да ремонтираме столицата!

Шофьорите в София обаче за момента не изглеждат по-малобройни, а километрични тапи се образуват всекидневно. Сега София е сериозно "разкъртена" на няколко ключови места, което вгорчава пътуването на гражданите за работа всяка сутрин и всяка вечер.

Още по темата

Най-неприятното място за шофьорите определено е булевард "Цариградско шосе", а за жителите на ж.к. "Младост" се е превърнало в истински ад и пътешествието по булевард "Александър Малинов".

Това са булеварди, които всеки знае, че се ремонтират и съответно търси начин как да заобиколи тапата. Но колкото и креативно да подходи човек, задръстването в тази част на столицата му е в "кърпа вързано".

Километрично задръстване се образува и по ремонтирания участък на "Цариградско шосе" в района на двореца Врана. Там движението се извършва в едната лента – тази, която е в посока центъра. Заради това там дълго стоят блокирани коли и автобуси за селата около София.

За да се избегне този "бушон", хората опитват да карат и по "Околовръстното шосе", което е същински ад в района на "Младост".

"Хитреците" с надежда завиват по "Самоковско шосе", за да излязат от там на "Цариградско". Ала там също ги очаква плътно задръстване около Горубляне.

Изводът е, че откъдето и да минеш, по-лек маршрут в тази част на София няма. Дори алтернативните маршрути не помагат на шофьорите, а тапите от "Цариградско шосе" се местят на още няколко натоварени пътни артерии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар