Снимка: БТА

От днес, 4 юни 2014 г., се въвежда временна организация за движение, с която ще бъде затворено за движение северното платно на бул. “Сливница“ в участъка от бул. “Христо Ботев“ до бул. “Княгиня Мария Луиза“ и от бул. “Княгиня Мария Луиза“ до ул. “Г.С.Раковски“, съобщават от Столична община.

Вследствие на това от 4.06.2014г. до 24.00 ч. на 18.07.2014 се забранява влизането на пътни превозни средства и трамвайното движение в двете посоки по бул. Кн.Мария Луиза” между Южното пътно платно на бул.”Сливница” и ул.”Козлодуй”. По план движението на бул.”Кн.Мария Луиза” ще се затвори два пъти, като от днес ще бъде първия етап и ще продължи 45 дни.

Важно е да се прецени добре, така че следващият етап на затваряне да е през лятото, каза преди ден кметът Фандъкова.

Още по темата

За това време ще бъде изграден участъка, свързващ вече изградените две части на двата тунела за движение. Ще се работи и по мостовете за бъдещото кръгово движение.

Към настоящия момент са изпълнени сериозни инженерни съоръжения като цялата дължина на новия канализационен колектор, изграден е нов клон на съществуващ отливен канал, изградена е инфраструктура за трасета на различни проводници - уличното осветление и съобщителните трасета на БТК. Приключи изпълнението на пилотите за устоите на новите мостове, отчитат от Общината.

От там напомнят, че транспортен възел “Лъвов мост” ще съчетава три вида транспорт – автомобилен, електротранспорт и метро. Проектът предвижда площада на „Лъвов мост” да има кръгова форма, в съответствие със застрояването на района и реализиране на първо ниво на кръгово движение при пресичането на бул. “Сливница” и бул. “Княгиня Мария Луиза”. На това ниво се запазва стария „Лъвов мост”, а кръга се затваря с два допълнителни дъгообразни моста, симетрично разположени от двете страни.

На второ ниво преминават два транспортни тунела по бул. “Сливница”. По стария мост се запазва трамвайното движение.

Във връзка с ремонта, който започва от днес, в следващите 45 дни се въвежда следната организация на движението:

От 4.30ч. на 4.06.2014г. до 24.00ч. на 19.07.2014г. се променя маршрута на трамвайни линии №№ 12 и 18, както следва:

- Трамвайни линии№ 12 – от кв.”Илиянци” по маршрута си до Централна жп гара, надясно по бул.”Христо Ботев”, пл.”Македония”, наляво по ул.”Алабин”, ул.”Граф Игнатиев” и по маршрута си до пл.”Журналист” – двупосочно. ;

- Трамвайна линия №18 – от кв.”Орландовци” по маршрута си до ул.”Козлодуй”, надясно по бул.”Кн.Мария Луиза” към Централна жп гара, Централна жп гара, наляво по бул.”Христо Ботев”, пл.”Македония”, наляво по ул.”Алабин”, ул.”Граф Игнатиев” и по маршрута си до пл.”Журналист” – двупосочно.

Трамвайните мотриси ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase