Снимка: Столична община

От утре, 27 март, започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с ремонта на бул. "Цариградско шосе" - от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", съобщиха от Столична община.

Реконструкциите, които ще се извършват там от дружество "Градска магистрала", включват надлеза по бул. „Цариградско шосе” при бул. „Г.М.Димитров”, надлеза над бул. „Александър Малинов”, пешеходния подлез при Окръжна болница, рехабилитация на централните и локални платна на булеварда.

Още по темата
Така за периода от 27 март до 31 март пред моста на „Г.М.Димитров“ и зад него се затварят левите ленти на всяко платно (в протежение на 50 метра), за да бъде прекъсната мантинелата и да бъде положен асфалт за преминаването от едното платно в другото.

За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 до 40 км/час, съобщиха от общината. 

В Деня на шегата, 1 април, но не на шега, започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. „Г.М.Димитров”. Тогава движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока столичния център. Срокът за изпълнение на ремонта е 45 календарни дни.

От 16 май пък се обръща движението и се затваря платното в посока центъра. Тогава ще започнат строителни работи по надлеза над бул. „Александър Малинов”.

Столична община е уведомила за предстоящия ремонт и временна организация на движението Министерство на здравеопазването, Спешна медицинска помощ, КАТ, СДВР. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

Така до есента София се превръща в ад за шофьорите заради ремонтите, които текат, а и заради тези, които тепърва ще започнат.

Вече тече работата на кръговото кръстовище при Лъвов мост и майсторите са затворили северното платно на бул. "Сливница". Веднага след това ще се ремонтира и южното, а движението ще се прехвърли по готовото. Самият Лъвов мост ще бъде изцяло затворен в разгара на лятото за 50 дни, когато ще се извърши и ремонтът на историческия мост.

През лятото се бъде сложен и нов асфалт на бул. "Мария Луиза" от Лъвов мост до Халите.

В момента тапа има и по бул. "България", където се обновява трамвайното трасе. Ремонтът ще продължи около 3 месеца. През юли трябва да завърши изграждането на кръстовището на две нива при Семинарията.

Драма за шофьорите ще има и по бул. "Ботевградско шосе". Предвижда се пълен ремонт на петте моста и трафикът ще е затруднен до края на юли. В списъка за лятото е и ремонтът на бул. "Сливница" – между булевардите “Константин Величков” и “Петър Дертлиев”. Ще започне и дългочаканото преасфалтирането на улица “Г. С. Раковски” между бул. “Княз Дондуков” до ул. “Козлодуй”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase