Общ преглед

Столичният кмет Йорданка Фандъкова присъства на откриването на първата смарт класна стая у нас.

Късметът споходи 23-то СОУ "Фредерик Жолио-Кюри", но не без подкрепата на южнокорейското посолство у нас.

Смарт класната стая представлява изцяло дигитализиране на учебния процес - в това число хардуерна и софтуерна платформа, учебен материал, начин на преподаване и комуникация.

Учебният процес се основава на електронно съдържание – е-учебник и ултрамодерни средства за работа. Стаята разполага с 26 работни места, оборудвани с таблети, сензорна дъска, телевизор и лаптоп.

Кметицата заяви, че проектът е изключително стойностен и пожела успех на всички млади хора, които ще имат възможността да се обучават в класната стая.

"Това е отлично начало за новата учебна година, за столичното образование. В образованието никой сам не може да направи нещо, трябва да се работи в екип", каза Фандъкова.

Тя посочи, че трябва да има устойчивост и последователност в политиката за образование.

"Нека да спрем ваденето на скелети от гардероба, това е вредно за образователната система. В нея има хиляди прекрасни деца, за които непрекъснато се твърди, че са неграмотни. Нека не обобщаваме, за да не обиждаме собствените си деца и учители", настоя кметът.

На свой ред корейският посланик Шин Менг-хо заяви: "Българите са известни с това колко са отдадени и ентусиазирани, затова инвестират в образованието на децата си, точно както в Корея. Знам, че България е била един от центровете на информационните технологии по време на социалистическия блок, даже в момента България е на 22-ро място в света от гледна точка на инфраструктура за интернет. Тази смарт класна стая може да съчетае ентусиазма и отдадеността на българите за образованието".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар