Снимка: БулФото

Няма опасност за живота на тримата пострадали при катастрофата край гара Яна, транспортирани в „Пирогов“.

11-годишно момиче е с контузия на белия дроб. 22-годишен мъж, водач на бус, участвал в катастрофата, е с рана на бузата и контузия на шията. Той остава за лечение в отделението по лицево-челюстна хирургия.

42-годишен мъж, който също е бил транспортиран в „Пирогов”, е напуснал лечебното заведение. Той има рани и контузии на лявата подбедрица и лявата ръка, съобщи Мария Пойразова, експерт „Връзки с обществеността“ на здравното заведение.

Още по темата

При тежкия пътен инцидент днес загинаха двама души, а петима пострадаха. В спешния институт на ИСУЛ е приета една жена, съобщи БНТ. В реанимацията на Окръжна болница е настанен 59-годишен мъж. И двамата пострадали са в тежко състояние. Мъжът е шофьор на един от ТИР-овете, участвали в катастрофата.

Сблъсъкът е предизвикан от ТИР с румънска регистрация. Сигналът за инцидента е подаден към 11.00 часа. По данни на МВР тежката катастрофа е станала на 3 км на АМ "Хемус", в района на гара Яна, посока София, между ТИР, цистерна, лекотоварен автомобил "Ивеко", бус и три леки автомобила.

Трафикът беше временно отклонен през с. Елешница и през стария път Ботевград-София. Към 17.00 часа движението вече е възстановено.

Заради инцидента беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". След 14 часа обаче движението по новото трасе с дължина малко над 8 км беше пуснато.

Тепърва ще се изясняват причините за тежкия инцидент. Образувано е досъдебно производство, уведомена е Софийската градска прокуратура.

Информацията е актуализирана към 17.20 часа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase