Военното НДК. Снимка: Булфото

5,5 млн. лева допълнително ще бъдат дадени за ремонта на Военното НДК, обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

"Това, което вече е направено, пак ще се ремонтира, защото е протекло“, посочи министър-председателят.

Сградата се ремонтира, като целта е там да бъдат настанени поделения на софийските съдилища.

По думите на Борисов единият корпус е готов и там, „където са правили тази зала, почти колкото на НДК, ще бъде преградена наполовина и ще бъдат направени 35 съдебни зали. Тези допълнителни 5,5 млн. лева се дават именно заради това“.

Става въпрос за идеята да се ремонтира сградата на Военното НДК, така че там да бъдат настанени наказателните съдии и прокурорите от Районния съд в София, отбеляза от своя страна и министърът на правосъдието Диана Ковачева и уточни, че цената на ремонта ще е общо около 15 милиона лева.

Още по темата

По думите й по този начин ще се реши проблемът с натовареността, като ще има възможност да бъдат назначени повече съдии.

Освен тези пари още 1 млн. лева ще бъде даден за сградата на бул. „Цар Борис III". Тези средства ще бъдат добавени към парите за ремонт на сградата, тъй като се налага да бъде направен ремонт на покрива, на сградата, в която ще се помещава архивът на Софийски районен съд.

С тези допълнителни средства изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради и се решава проблемът със Софийски районен съд, уточни Ковачева.

"Бях обещал на прокурорите и съдиите, че ще стане максимално бързо и това е максимално бързото”, обобщи в заключение премиерът Бойко Борисов.

Министерството на правосъдието се надява ремонтът на военното НДК да приключи до лятото на 2013 година. До януари пък се очаква да приключи ремонтът на тази част от сградата на бул. "Цар Борис III", в която ще се настанят гражданските съдии от Софийския районен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase