Снимка: Pixabay

Настъпи очакваната промяна на времето. На много места в страната заваля сняг. Започна и рязко застудяване. Обявен е жълт код за цялата страна, съобщи Bulgaria ON AIR.

Очаква се обилен снеговалеж с покривка около 20 см. Ще духа умерен вятър и ще се образуват виелици и преспи.

Очакват се значителни снеговалежи в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България.

Значително по- ниски са температурите. Минималните ще бъдат от -3 до 1 градус, очаква се застудяването да обхване цялата страна.

Максималните температури ще са от 1 до 5 градуса, в ягозападните райони- до 7. Значителна облачност и вятър ще има по Черноморието. Временно ще спрат валежите от дъжд и сняг преди обед. Следобед отново ще завалят дъжд и сняг. Над планините ще има значителна облачност, очаква се да има мъгла над върховете. Валежи ще има следобед от запад. Температурите на височина от 2500 м ще достигне минус 10 градуса. На 1500 м ще бъде около -1 градус.

В четвъртък се очаква снеговалежите да спрат и да има разпокъсване на облаците. Преди обед ще продължи да духа вятър, следобед ще намалее. В петък ще се заоблачи и ще превалява сняг. Предмно валежи ще има в Предбалкана и в Добруджа.

В събота времето ще е слънчево с разпокъсване на облаците. В неделя сутринта ще е студена с минимални температури в местата със снежна покривка до минус 10-12 градуса. През деня ще бъде слънчево и ще има затопляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase