Лифт под водата - Le Telescaphe de Callelongue
Лифт под водата - Le Telescaphe de Callelongue
В света съществуват лифтове на най-различни странни места, но може би един от най странните е лифтът под водата. Окритият през 1967-ма година в близост до Марсилия подводен лифт е бил дълъг 500 метра и кабините са се спускали 10 метра под водата за да може туристите да наблюдават подводния живот. За съжаление лифтът е просъществувал само една година и през 1968-ма година е бил демонтиран, поради много високите рзходи за експлотация. Снимка: Стефан (Скрийншот от http://www.vieux-marseille.com) | 08 май 2013 23:55
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
6
18341
23
0
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
значи не е лифт...
5
0
 
0
 
! Отговори
тунел преди 10 години
не е същото усещането в тунела, а и такива тунели има, че и ресторанти под водата има, но не се движат и клатушкат!
4
1
 
3
 
! Отговори
MrTau преди 10 години
С удоволствие бих се повозил под водата :) Сигурно е било чудесно изживяване! Страхотна идея е! Много по-евтино би било да се направи прозрачен тунел по дъното и така няма да има проблеми с въздуха и обслужването на съоръжението :)
3
3
 
22
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Така е Сега хората мислят само за дрешки, почивки и всеки който проговори за някакъв прогрес в техническо отношение(Космически полети, Ядрен Синтез) е убиждан за това че първо не е нархранил всички африканци.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми се мисли, какво ще стане ако заседне лифта и до кога ще ти стигне въздуха!
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В 50-60 години има толкова много скъпо струващи начинания ,че ...Освен това е и доста рисков ,но това е била друга епоха ,на едни мечтатели които са искали да покорят космоса и дълбините.