Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Планирането за преселване на друга планета вече е в ход. ДАРПА – правителствената агенция към министерството на отбраната на Съединените щати, която се занимава с развитието на новите технологии в американската армия, се е наела със задачата да организира подготовката за полет отвъд Слънчевата система, пише "Daily Mail".

Сред важните решения, които предстои да бъдат взети, са какви законови разпоредби да бъдат прилагани в открития Космос, дали хората да бъдат изпращани на пътешествието в състояние на дълбок сън или като замразени ембриони.

През идния месец на специална среща във Флорида трябва да бъдат положени основите на конкретен план за изследването и колонизацията на далечни светове. На тридневния форум в Орландо директорът на ДАРПА Реджина Дюган ще предложи награда от 500 хил. долара на тази организация, която излезе с разумно решение за пращането на хора в друга планетарна система. 

Предполага се, че най-близката до Земята потенциална сходна система може да има около звездата Алфа Кентавър, която се намира на 4.35 светлинни години. Най-бързият летателен обект, създаден от човечеството е автоматичен космически апарат Voyager 1, който развива скорост от близо 61 200 км/ч. Което значи, че пътуването на този обект до Алфа Кентавър ще отнеме около 70 хиляди години. 

Очевидно е, че проблемите пред учените наистина са доста. Ясно е само, че тези, които стартират пътуването няма да го завършат. Делото им ще трябва да бъде продължено от следващите поколения. И така, докато един ден първото землянско селище не се установи извън нашата планета. 

Разбира се, като едно от задължителните условия за постигане на крайната цел експертите посочват свалянето на забраната на НАСА за секс в Космоса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase