Снимка: Actos

Какво представлява професията „Ръководител на полети“?

Предизвикателство или призвание...? Отговорност…? Специфични професионални и личности качества…?

Работата на ръководителя на полети протича в даването на инструкции на пилотите за промяна на височината, скоростта и курса с цел спазване на установени норми за разделение между самолетите и избягването на инциденти и намаляване закъснението на полетите. Поради естеството на своята работа ръководителят на полети носи отговорности, които изискват високо ниво на професионализъм. Идеалният ръководител на полети притежава отлична пространствена ориентация, добра памет, възможност за осъществяване на бърза и точна комуникация и за вземане на правилни решения в недостиг на време, устойчивост на стрес, запазване на хладнокръвие под напрежение и отлично здравословно състояние, в т.ч. зрение и слух.

Призвание, предизвикателство, отговорност и специфични професионални качества - всичко това е ръководителят на полети. Възможно ли е да се опише в едно изречение?

Включете се в конкурса на ДП РВД за избор на послание (слоган) на професията „Ръководител на полети“, като от днес (8-ми август) до 8-ми септември на имейл slogan@atcos.bg изпращайте вашите предложения за послание, което според вас описва най-точно професията ни. Резултатите от разглеждането и оценката на слоганите, ще бъдат обявени на 15-и септември на уебсайта за кандидатстване за обучение за професията „Ръководител на полети“ (atcos.bg).

Награди: за 1-во място – 2000 лв., за 2-ро място – 1000 лв., за 3-то място – 500 лв.

Правила и условия за участие в конкурса:

1. Организатор на конкурса за избор на послание (слоган) на професията „Ръководител на полети“, наричан за краткост по-долу „Конкурс”, е ДП „Ръководство на въздушното движение“ със седалище и адрес на управление гр.София, бул. „Брюксел“ 1.

2. Организаторът на Конкурса си запазва правото да променя или допълва официалните правила, като промените влизат в сила след публикуването им на уебсайта за кандидатстване за обучение за професията „Ръководител на полети“ (atcos.bg).

3. Предложението за послание (слоган) не трябва да включва повече от 5 (пет) думи.

4. Посланието не трябва да съдържа нецензурни думи и такива подвеждащи към други слогани и продукти.

5. В конкурса могат да участват всички физически лица, които имат постоянна или временна адресна регистрация в Република България.

6. Всеки участник може да участва с неограничен брой идеи.

7. Служители на ДП РВД и техните семейства нямат право на участие.

8. За участие в конкурса е необходимо участникът да изпрати своето предложение (едно или повече) за послание (слоган) на професията „Ръководител на полети“ на имейл адрес: slogan@atcos.bg, което да е до максимум 5 /пет/ думи. Включително да изпрати с предложението и своите данни* за контакт – три имена, телефон за връзка, имейл адрес. Тези данни ще бъдат използвани при определяне на победителите, както и за тяхното уведомяване.

9. Конкурсът стартира на 08-ми август, 2014 г. (от 00:00 ч.).

10. Конкурсът приключва на 08-ми септември, 2014 г. (до 24:00 ч.).

11. Резултатите от разглеждането и оценката на слоганите ще бъдат обявени на 15-и септември на уебсайта за кандидатстване за обучение за професията „Ръководител на полети“ (atcos.bg).

*Защита на личните данни

С участието си в Конкурсa участниците декларират и се съгласяват, че предоставят личните си данни доброволно като необходимо условие за участие в кампанията, както и за ползване на правата, които могат да придобият с участието си в нея и предоставят изричното си съгласие, организаторите да обработват предоставените от тях лични данни за нуждите на Конкурса, както и се съгласяват, че в случай на получаване на награда техните имена биха могли да станат публични и да бъдат използвани в аудио, печатни или видео материали на Организаторите.