Снимка: БГНЕС

Текстовете, с които се направиха промени в Конституцията са вредни и не работят. Много въпроси останаха да висят във въздуха след края на 49-то Народно събрание, дано здравият разум да се върне в новото. Това заяви пред БНТ Тошко Йорданов от ИТН.

Бившият депутатът каза още, че партията му ще преговаря с всички останали, които мислят като тях, но припомни, че  повечето партии доста често си менят мнението.

Тошко Йорданов, който в предишния парламент беше председател на временната комисия за Агенция “Митници”, каза, че има достатъчно доказателства за тежка корупционна схема и контрабандни канали в митниците с протекцията на висши държавни служители.

"Бойко Рашков дойде емоционално, каза някакви неща, стана и избяга. Не отговори на въпросите как двама души, които са в ареста за контрабанда му влизат в кабинета 10-15 пъти неофициално. Има факти, че са гостували при Рашков постоянно, прескачали са цялата верига, всички, които оперативно чакат да си вършат работата. Влизат и излизат. Всички неща, които Рашков казва, трябва да бъдат подлагани на съмнение. Асен Василев два пъти излъга, като каза, че не ги познава. В комисията дойде шефът на ДАНС и каза, че имат засечена комуникация между Василев и един от двамата и са обсъждали кого да сложат за шеф на МВР - Хасково".

Йорданов изрази съмнение, че прокуратурата ще доведе случая докрай. "ПП-ДБ нямат право да говорят за прокуратура и ДАНС, защото те бяха управляващи 9 месеца. Съдебната им реформа доведе до смяна на Гешев с другия главен прокурор, когото те също не харесват", каза още бившият депутат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase