Снимка: БГНЕС

"Борисов се е скрил от Кирил Петков", това каза премиерът в оставка Николай Денков от Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет.

"Това, което чух, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател би било груба грешка, защото отново ще изнасили конституцията. Съгласно конституцията министър-председателят и Министерският съвет се гласуват в един акт. Ако това бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност, която ще обърка още повече хората", каза още той.

Денков каза, че се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра" и отново подчерта, че разумното решение през цялото време е било да се седне на масата за преговори. Обясни, че вчера не се е чувал с никой от страна на ГЕРБ.

"Да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди девет месеца и да видим как може да стигнем до съгласие. Няма друго решение", каза премиерът в оставка.

В четвъртък премиерът поиска от ГЕРБ да му се обадят, за да кажат как могат да продължат преговорите за общ кабинет. Думите му дойдоха в отговор на новия ултиматум от страна на Бойко Борисов от - че дава още ден на ПП-ДБ да помислят и да се извинят на Мария Габриел.

Денков заяви, че още се надява да се изпълни първия мандат. Но не изключи да се прибегне до втория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase