Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че и днес дава време на ПП-ДБ да решат да подкрепят кабинета на Мария Габриел, а утре срокът изтича.

„И днес им даваме време да мислят и не внасяме точката за кабинет за гласуване в пленарна зала. Заявяваме категорично, че няма да подкрепим втория мандат”, заяви той.

По думите му от ПП-ДБ не искат правителство и смятат, че ГЕРБ ще подкрепи кабинет с втория мандат, който ще отиде при тях.

"Партията е категорична, че това няма да се случи", отсече Борисов.

"Защо трябва да се откажем от Мария Габриел, защото един човек я е обидил", отговори той на въпроса дали от ГЕРБ са склонни да предложат друг премиер.

По думите му Асен Василев, който нарече Габриел красивото лице на мафията, благодарение на ГЕРБ е финансов министър.

"Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички, които го нападаха. Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат", коментира Борисов.

"След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси. Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото МВФ в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците", разкритикува работата на Василев лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase