Снимка: Facebook

Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската армия - изведнъж се оказа "опасен". Обследването беше предопределено. Със сигурност има и други монументи на същите години, но не се прави обследване. Могат да бъдат стриктни към всички сгради и паметници, не само към този. Ще видим доколко обследването е експертно или политическо. Това заяви Иван Ченчев от БСП пред Nova News.

Относно напускането на Националния съвет на БСП от страна на Весела Лечева той сподели, че вероятно нещо се готви, защото тя е член на сдружението, което иска да запази 3 март като Национален празник. "В БСП няма авторитарно управление, всичко се решава с гласовете на Националния съвет", обясни той.

Според него бюджетът показва двойнственост в сглобката. "В повечето комисии бюджетът не беше приет, различни депутати се изказваха против, сред тях и представител на ГЕРБ. Ще дадем своите предложения за бюджета. Превръщаме се в държава на протеста. Закъсняха бюджетът и актуализацията, затова закъсняха и индексациите", заяви Ченчев.

"3 млн. лева са отпуснати за теренни разкопки. Това е катастрофално малко. Ще има проекти донякъде, но инвестиция в култура няма. Секторите "Култура" и "Спорт" са по традиция недофинансирани. Едно от много важните ни предложения по бюджета са безплатните лекарства за деца до 14 г.", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase