Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира смяната на няколко началници на областни дирекции на полицията. Той отговори и на предшественика си Иван Демерджиев за това кой кадрува в министерството.

С аргумента, че министърът на вътрешните работи има своите правомощия да подбере екипа си, Калин Стоянов обяви новите директори на областните дирекции на МВР в Пазарджик, Благоевград и Пловдив.

"Категорично заявявам, че в МВР не се извършва чистка. Поставям хора, на които имам на първо място доверие и считам, че ще се справят много по-добре от до момента действащите ръководители", коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Той отговори на предшественика си Иван Демерджиев за това кой кадрува в МВР, както и че смените не са продиктувани от предстоящия местен вот.

"В МВР кадрува министърът на вътрешните работи. Ако по негово време е имало друг човек или други хора, които са кадрували - това си е негов проблем. Нищо не се подготвя за изборите, това е избор на екипа, с който аз ще работя. Считам, че понякога е по-добре да дойде човек отвън, да не е от самата областна дирекция, тъй като може да се избегнат някой зависимости, които има тук", категоричен е Стоянов.

Така човек от София ще оглави областната дирекция на МВР в Пловдив. По думите на МВР само директорът на бургаската полиция е пожелал сам да напусне системата след проведената вчера среща.

"Единствено и то не лична обида, беше коментирано, че в бургаската дирекция смяната е продиктувана от резултати", заяви комисар Калоян Калоянов.

Министър Стоянов допълни, че бивши и сега напускащи постовете си ръководни кадри в системата, могат да се присъединят към създаденото звено от Бойко Рашков, което съветва министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase