Снимка: БГНЕС

За тези месеци, които управлявахме, осигурихме сигурност, предвидимост и спокойствие, гарантирахме на хората, на бизнеса една спокойна среда, така че и предаването на управлението ще е спокойно, коментира служебният премиер Гълъб Донев преди гласуването на кабинета “Донев-Габриел“.

Той призна, че се надява на приемственост и редовното правителство да продължи с управлението на база на това, което постигна служебното за последните 10 месеца.

Още по темата
"Най- важното за България е да има работещо редовно правителство с парламентарна подкрепа. Приоритетите те ще си ги определят, но акцентите, които ще поставят е важно да са същите като тези на българските граждани, защото хората очакват от едно правителство да реши техните проблеми", каза Донев.

По думите му сега държалата функционира нормално.

"Направихме така, че и пенсионерите да са с гарантирани пенсии и всички уязвими групи да получат подкрепа от държавата, да има стабилност на газовите доставки, туризмът да се класира на шесто място в света по ръст на туристите и на 10 по ръст на доходите от тях", посочи той.

Донев увери, че няма забавяне по Плана за възстановяване и по оперативните програми на ЕС.

А относно бюджетът, който внеса служеното правителство в НС, той отбеляза, че той е такъв, какъвто го прие редовното правителство и което НС тогава одобри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase