Броени дни остават до началото на предизборната кампания, но мнозина виждат, че тя отдавна е започнала.

"Политическите норми съществуват, но у нас в последните години видимо ги няма, по-големият проблем е, че се нарушават мазохистично, с удоволствие ни се казва "ние няма да спазваме нито писани, нито неписани правила, но ще ви управляваме. Голямата драма на българската политика се нарича тотална липса на морал", коментира директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ по-лошото от икономическата безпътица е "изключителното овъртолване на обществените отношения в блатото на българската политика". Според нея ще отнеме много повече години, за да преодолеем тези последствия, отколкото икономическите.

"Затова хората са отвратени и казват "няма да гласувам". Изборите са лекарството, няма друго лекарство, кампанията ще бъде много черна и много кална, в ущърб на избирателите", убедена е д-р Гълъбова.

Пред Bulgaria ON AIR тя подчерта, че проблемът не е в това, че на повърхността изплуват "мазни петна", а самият факт, че съществуват. Тя защити тезата, че прокуратурата служи като бухалка "на който заяви по-голяма готовност и възможност да изпълни нечии претенции".

Цветеслава Гълъбова, която е част от "Левицата", е убедена, че има поле за обединение в ляво.

Според нея Корнелия Нинова прави всичко възможно, за да няма обединение на лявото.

"Може и да не минем бариерата за влизане в парламента, но сме готови за маратон, ние ще постигнем целта си да обединим левите хора", каза още гостът.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase