Снимка: БГНЕС

Надявам се в следващите дни да няма компромат, който да вгорчи атмосферата. Ще бъда наблюдател на подозрителни секции, за да видя дали са се върнали купените гласове. Това каза за Нова Нюз политологът проф. Евгений Дайнов.

По думите му сред партиите има всеобщо разбиране, че трябва да се направи правителство.

Още по темата
"Тук идва тестът за зрелостта на ПП и ДБ, които очевидно ще бъдат първи, да намерят начин да убедят Бойко Борисов и да му обяснят, че трябва да подкрепи реформаторско правителство, без да иска достъп до изпълнителната власт. Представяте ли си министър на финансите Асен Василев и на икономиката Делян Добрев? Tова ще взриви всички", смята той.

Социологът Кольо Колев определи предизборната кампания като вяла игра в центъра на терена.

"Всички обещания са направени и думите започват да се изпразват от съдържание след толкова много предизборни кампании. Очаквам много ниска избирателна активност. Това ще бъдат поредните избори с най-ниската избирателна активност. Единствено купеният вот може да повиши изборната активност. Няма възможност за коалиция в чист вид между ГЕРБ и ПП-ДБ.Едно правителство няма да бъде особено долюбвано, но е необходимо, дори с цената на саможертва от някои формации. Около 2,5 млн. души ще застанат пред урните, със 100 000 по-малко, отколкото на предишните избори, което е 39-40% от реалните избира", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase