Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прие решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Сирия, обяви пред журналисти в Министерския съвет говорителят на кабинета Антон Кутев.

Очаква се самолетът с хуманитарна помощ да излети още утре.

По-късно днес се очаква служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да даде подробности на брифинг пред представители на медиите, отбелязва БТА.

От правителствената пресслужба съобщиха още, че във връзка с поисканата от правителството на Сирийска Арабска Република, международна хуманитарна помощ, по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз със съобщения от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при извънредни ситуации на ЕС), на страната се предоставя хуманитарна помощ, както следва:

Хуманитарната помощ предоставена от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР и Българския Червен кръст е на стойност от 90 294,24 лв. и включва: палатка сглобяема с капацитет 6-8 човека - 5 броя, одеяло тип „Полар“ - 600 броя, вълнени одеяла - 1080 броя и комплект спално бельо, единично (долен чаршаф: 1,30/2,00 плик торба: 1,30/2,00 калъфка: 50/70) - 504 броя.

В съответствие с активирания Механизъм за гражданска защита на Европейския съюз, безвъзмездно предоставената хуманитарна помощ ще бъде транспортирана с финансово съдействие от Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase