Снимка: БГНЕС

"Принципни решения и позиции не могат да се променят от днес за утре заради някаква политическа необходимост. Нека не товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата.

Още по темата
Година и половина проявихме огромни усилия да има правителство, да могат да си говорят политическите формации. Победителят сега е друг. Нека да го оставим да понесе тази отговорност. Да видим как ще я понесе и може да видим и правителство още с първия мандат. ГЕРБ мълчи. Нека да видим какво има да каже". Това коментира пред Нова представителят на БСП Кристиан Вигенин.

Вигенин коментира и възможността да се потърсят „отцепници”, които да подкрепят евентуален кабинет.

„Да направим подобно нещо е все едно да се върнем към ситуацията от преди изборите. Мисля, че това не е сериозно. При нас това не е възможно. Няма представител на БСП, който да се върже на такъв сценарий. Вероятно това, което заявихме, и ще бъде потвърдено в събота, е че нямам как да бъдем в коалиция с ГЕРБ и ДПС, което означава и неподкрепа към това усилие, което може да направи ГЕРБ за съставяне на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим”, коментира Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase