Снимка: пресцентър Президентство

"Вече повече от три десетилетия българските изследователи и учени отварят вратите към знание, което може да е ключово за бъдещето на света". Това заявява президентът Румен Радев в поздравителния си адрес към членовете на 29-ата Българска антарктическа експедиция. Церемонията по връчването на националния флаг на българските антарктици се проведе в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

В поздравителния си адрес Румен Радев откроява голямата значимост на българската полярна база в Антарктика "Св. Климент Охридски", която всяка поредна наша експедиция пази и развива. "Макар и далечна, онази малка България повече от всякога е извор на надежда и вяра, че границите на човешкия интелект са съизмерими единствено с мечтите ни за по-добър живот", посочва държавният глава.

Председателят на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев получи както националния флаг, така и икона на Св. Иван Рилски, дарение от държавния глава за българския православен параклис на о. Ливингстън, съобщават от пресцентъра на президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase