Преди броени дни СДС навърши 30 години. По повод годишнината от създаването на партията в студиото на Bulgaria ON AIR гостува бившият й председател Пламен Юруков.

Още по темата
"СДС свърши много работа, особено в началото. Това беше голямата идея, която допринесе България да тръгне по пътя на демокрацията и по пътя на пазарната икономика. Това беше голямата идея, която трябваше да освободи отделния човек от тоталитарната държава. Нещата, които направи в първото десетилетие на демокрацията, са неща, които заслужават признание", каза членът на Националния съвет на СДС.

По негови думи СДС е играла роля на обединител през онези години и е направила основни реформи.

Според Юруков икономическата неграмотност и корупцията могат да са двете причини за извършената приватизация. Той допълни, че е можело да бъде извършена по друг начин и това грешка, която е довела разочарование.

"СДС е малка партия, но седесарите в България са много. Тези хора чакат само СДС да покаже своята вътрешна сила и да заслужи отново гласовете им. Един от пътищата за това нещо е успешната коалиционна политика с ГЕРБ", сподели гостът в студиото"Денят ON AIR".

"Голяма илюзия е да мислим, че СДС може да стане тази партия с влиянието, което имаше през 90-те, но въпреки това при сегашния дефицит на политическо доверие СДС събира на свои конференции по 1000-2000 души, а това много малко партии могат да си го позволят", допълни Юруков.

Той е обнадежден, че партията има голямо бъдеще и пътят е правилен въпреки грешките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase