Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ме попита дали ще правя политически проект, обяви Цветан Цветанов пред bTV. Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ на 7 юли и днес е председател на "Евроатлантически център за сигурност".

Той поясни, че онези, които говорят на премиера и лидер на ГЕРБ по тази тема се притесняват, но едва ли и самият Борисов.

"Познавам хората от неговото обкръжение, познавам манталитета, който притежават - казват му това, което иска да чуе, не реалното състояние на държавата и структурите на партията", обясни той.

Цветанов е категоричен, че винаги е бил откровен с Борисов, казвайки му истината, но самият Борисов е взимал решенията.

Той коментира и ситуацията в БНР и поиска директора на БНР Светослав Костов да каже откого са дошли четирите обаждания с опит за натиск.

"Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, но ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски" отговори Цветанов на въпрос дали се чува с премиера.

За предстоящите местни избори бившият зам.-председател на ГЕРБ смята, че партията ще загуби там, където не се е съобразила със структурите, а е спуснала административни решения. Загубили са и 15 потенциални кандидати, с които той е преговарял година и половина.

Прогнозата му за битката за София е, че ще има балотаж. "Искам да кажа на Данчето Фандъкова да бъде силна, защото тази битка ще бъде с преминаване на всякакви граници. Стартът на кампанията започна с жълтите новини", отбеляза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase