Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На фона на скандала "Апартаментейт", в който се оказаха замесени политици от властта и червените критики срещу управляващите, ГЕРБ контраатакуваха с въпрос.

Още по темата
Според Тома Биков, ако соцлидерката Корнелия Нинова е била депутат от ГЕРБ, досега да е подала оставка 10 пъти, но понеже етичният стандарт в БСП е на по-ниско ниво, от ГЕРБ можели само да задават въпроси.

"Ние питаме предлагала ли е тя 30 милиона лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП, чакаме отговор веднага, ако тя замълчи по този въпрос ще приемем че отговорът е "да", както се казва "мълчаливо съгласие", след като има претенциите да е морален стожер трябва да отговори на този въпрос", коментира Биков.
 
Според него БСП е партия, която непрестанно губи избори и предвид това цената изглежда висока.

"Въпросът е откъде са дошли тези пари, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети", коментира той. 

Спас Гърневски пък отсече, че в червените редици има толкова милиардери, че тази цена е "жълти пари за политическата върхушка и за тях такива суми вероятно са нормални".

Тома Биков смята, че в момента има фронт срещу управляващото мнозинство, но според него българските граждани няма да позволят страната да потъне в хаос, "както иска Нинова и приятелите й".

Иначе Гърневски отново нападна червената шефка за приватизацията на "Техноимпекс" и за Пловдивския панаир.

"По едно време ние с Нинова бяхме в СДС, аз съм бил кмет на Пловдив, тя не беше токова известна, но искам да попитам как успя тази млада синя активистка да извърши приватизация на "Техноимпекс" с доста авоари, до ден днешен не е отговорила на този въпрос, но и в момента идват хора и питат къде поне е архива на това дружеството, защото са работили там дълги години и сега не могат да си извадят документи да се пенсионират", каза той.

Гърневски допълни, че Нинова е единственият български действащ политик, уволнен от собственото си правителство от поста зам.- министър на икономиката заради съмнения за участия в сделки.

"Да застане тази госпожа, която като ангел небесен цялата в бяло обикаля с черната кобила страната и сее отрова сред обществото", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase