Снимка: Булфото, архив

Въпреки напускането на Цветан Цветанов на парламента, Волен Сидеров не вижда причини за трусове в Народното събрание и заяви, че няма драма в това, че се сменя председателят на парламентарната група на ГЕРБ. Според него няма да има и проблем с осигуряването на кворума.

Сидеров определи и като комуникативна и спокойна новата шефка на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова.

Още по темата
Тази сутрин премиерът Борисов обяви, че досегашната шефка на здравната комисия в парламента ще седне в стола на Цветанов. Според министър-председателя Дариткова е компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията и член на Изпълнителната комисия.

"Даниела Дариткова е спокоен човек и не виждам проблем по отношение на комуникацията с нея. Няма драма, че се сменя председателят на ПГ на ГЕРБ. Предвиждах такива размествания", коментира Волен Сидеров.

Той добави и че утре в пленарната зала ще подкрепят оставката на Цветан Цветанов.

До оставката на втория в ГЕРБ се стигна след "Апартаментгейт" и обвиненията, че ключови фигури във властта са се сдобили с имоти на цени под пазарните.

Поради тази причина с постовете си се разделиха правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase