Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова използва и поправките в Изборния кодекс за отлагане на машинното гласуване, внесени от управляващите, за да нападне ГЕРБ.

Според нея целта на най-голямата партия е да прави изборни манипулации.

Още по темата

"Те отменят машинното гласуване, което е възможност за обективен вот. Те искат отново да дописват мъртви души в списъците, депутати да носят чували с бюлетини, да купуват секционни комисии",  скочи тя на среща със своите симпатизанти в Свиленград.

Нинова е категорична, че за десет години власт ГЕРБ са поробили собствения си народ и са го държали в страх и апатия.

"Но хората се освободиха от страха и си потърсиха правата с протестите. Апатията, че нищо не може да се промени, отстъпи на търсенето на алтернатива. Рухна и този мит, че управлението е единственото възможно", заяви лидерката на БСП, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя смята, че след събудената гражданска енергия по време на протестите, ГЕРБ прибягва до последното спасение - да подменят свободната воля на гражданите като отменят машинното гласуване, което е възможност за обективен вот.

"Ние внесохме предложение в Бюджета за 2019 г. да се добавят 50 млн. за машинно гласуване, защото управляващите удобно го бяха пропуснали", допълни  Нинова.

Преди две седмици управляващите внесоха промени в Изборния кодекс, с които отпадат сроковете за въвеждане на електронното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase