Снимка: БТА

На фона на взаимните упреци между коалиционните партньори НФСБ и "Атака", лидерът на третия – ВМРО Красимир Каракачанов увери, че Обединените патриоти ще бъдат Обединени.

Още по темата

Коалицията се пропука заради разногласия в позициите в законите за горивата и за приватизацията. Заради поправките във втория закон вицепремиерът Валери Симеонов и неговите депутати обвиниха ГЕРБ.

Заради това пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров отсече, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов извършва разрушителни действия срещу коалицията. Освен това подлагали на риск управляващата коалиция, което означавало да се върне ДПС на власт.

Въпреки всички тези взаимни обвинения Каракачанов е убеден, че до разпад на ОП няма да се стигне.

"Коалицията трябва да бъде запазена, защото идват европейски избори и местни избори. Ако имаме противоречия, е хубаво да си ги изясняваме помежду си", коментира той.

Според него е добре партньорите в коалицията да не се разправят по медиите, а да водят диалог.

"Всеки вторник имаме срещи. За мен коалицията Обединени патриоти е добра основа. Нещата трябва да се решават с диалог, а не с шум в системата, за да бъда максимално мек. Аз смятам, че обществото има нужда да вижда, че политиците се обединяват, а не, че се разединяват", добави Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и евтаназията на животни заради чумата по животните, както и мигрантската криза.

"Станалото в последното дни е престъпление. Не може да ходиш при възрастните хора и да обясняваш, че животните се избиват, защото Странджа трябва да се насели с мигранти. Това е кретенизъм. Това е идиотизъм, граничещ с престъпление. Другата простотия е, че на военни летища кацали тайно самолети с мигранти", категоричен беше Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase