Снимка: Булфото

БСП обвини управляващите, че опростачват политиката и заради това хиляди млади хора напускат България завинаги.

Още по темата

Конкретният повод за това стана скандалът на младежката конференция в НДК, организирана от ресорното министерство в рамките на европредседателството ни, която завърши с безплатен алкохол и танцьорки.

Събитието се проведе в София между 17 и 19 април, а на него участие взеха премиерът Бойко Борисов, представители на ЕК, българското министерство на младежта и спорта, както и представители на ООН.

Според червената Весела Лечева, която се изказа от името на цялата група на БСП в парламента, така проведената конференция е унищожила труда на няколко генерации младежи и е показала пълно неуважение към младите.

"В България ние си познаваме нашите министри, знаем колко пари се харчат за усмихнати лица по снимките, знаем и съвета на премиера, който каза на младите да стават овчари, когато стана дума за безработицата или да садят картофи, когато се говори за прехраната, а на тази конференция той посъветва младите хора да се размножават", скочи тя.

Лечева добави, че всяка година над 15 хиляди младежи напускат страната и малцина се завръщат. Според нея опростачването на политиката и на обществения живот е една от основните причини за това

"Младите искат диалог, а вие им отговаряте с фрази, взети от чалготеките, младите у нас не виждат възможност за професионална реализация, те виждат, че за да успеят трябва да принадлежат съм партийно - роднинския кръг на управляващите", обвини още тя управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase