Снимка: Bulfoto, архив

Социалистите застанаха плътно зад държавния глава, като обвиниха Цветанов в опит за създаване на интриги, относно задочния им спор.

"Това е поредното упражнение в политическо интригантство на Цветанов към президента и надали някой сериозно може да си помисли, че упреците на Цветанов са верни", коментира червеният Крум Зарков, след като Цветанов заяви, че за всички е ясно, че Румен Радев гледа на Изток.

Според зам.-председателя на ГЕРБ държавният глава се опитва да прокарва политика срещу членството ни в ЕС и НАТО. Задочният спор между двамата избухна след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност вчера.

Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и пакта. Малко по-късно от "Дондуков 2" разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност.

Зарков пък отсече, че поведението на Цветанов е смешно и жалко, защото показва как се отклонява вниманието от съществените теми.

"Единственият човек, който поставя въпроса за ориентацията на България в геополитически аспект е самият Цветанов, който поставя непрекъснато един и същи въпрос, който иначе не се поставя", скочи Зарков.

Социалистът предупреди Цветанов да внимава с речника си, защото няколко пъти вече отправя обвинения за държавна измяна, а това не са думи, които могат така да бъдат хвърлени на вятъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase