Снимка: Олег Попов, Dnes.bg и Facebook

Премиерът Бойко Борисов се е извинил на Васил Коцев, който бе привикван от ГДБОП заради статус в социалната мрежа Facebook, който бил сметнат за заплаха срещу министър-председателя.

Още по темата

Публикацията, провокирала проверката на спецполицаите е написана на 4 април. Тя гласи: "До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!"

5 месеца по-късно Васил Коцев бил посетен в дома си от антимафиоти. Цивилните полицаи пожелали да го разпитат заради неговия пост и са му съставили потокол.

Тази сутрин обаче Борисов е поискал да му намерят телефон на Васил Коцев и лично му се е обадил, за да поднесе извинения за неправомерните действия на бопаджиите, съобщи "24 часа".

За това че Коцев е бил отведен от служители на ГДБОП, за да подпише, че повече няма да заплашва Борисов се разбра преди два дни.

Сигналът до ГДБОП, че има заплахи срещу премиера е бил подаден от НСО. Тъй като това е официален сигнал от служба за сигурност бопаджиите е трябвало да предприемат действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase