Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентът пусна обществена поръчка за сключване на застраховка "Живот" на стойност 50 000 лв. без ДДС.  Заявлението е пуснато на 22 юни, а оферти се приемат до 29 юни.

Груповата застраховка ще се сключва за събития, свързани с "живота, здравето или телесната цялост на 240 народни представители", като ще важи за България и чужбина. Срокът за застраховката ще е една година. При прекратяване на пълномощията на даден депутат, той я губи.

Застрахователната сума на човек възлиза на 15 000 лв. Толкова ще е обезщетението при смърт, вследствие на общо заболяване или битова злополука.

След инфаркт или инсулт, злоумишлени действия от трети лица или катастрофа ще се изплащат 30 000 лв., но ако депутатът преживее някое от изброените, докато изпълнява служебните си функции.

При временна неработоспособност заради заболяване или злополука ще се определя процент от 15 000 лв. в зависимост от времето, през което е отсъствал народният представител.

Отделно парламентът ще купи 120 000 литра бензин А-95Н (безоловен), 35 000 литра А-98Н (безоловен) и на 131 000 литра дизелово моторно гориво (евродизел) за нуждите на автомобилния си парк.

Горивото е за депутатските коли и за тези на Лечебно-възстановителната база на Народното събрание във Велинград.

За отоплението на санаториума ще бъдат купени отделно и 120 000 литра дизелово гориво.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase