Снимка: Reuters, архив

Както се закани преди дни червената депутатка Елена Йончева внесе сигнал в прокуратурата за нарушения при строителството на оградата на границата ни с Турция.  Документите, с които разполагаха социалистите, са дадени и на ДАНС.

Още по темата

"Сигналът е за сериозни нарушения, свързани с проектирането, изграждането на инженерно-възпрепиятстващото съоръжение по българо-турската граница. Ще предоставим факти за сериозни нарушения, които доказват, че има разминаване между проектираното и построеното", коментира Елена Йончева при внасянето в прокуратурата на сигнала, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Всеки може да се запознае с доклада на Главния инспекторат, в който се съдържат нарушенията", обясни Елена Йончева.

На въпрос как ще коментира казаното от вицепремиера Валери Симеонов, че като се коментира кои камери работят и кои не, на практика се увеличава мигрантския поток, защото се назовават уязвимите места, Йончева обясни, че за тези места се говори отдавна, още от миналия парламент.

"Говори се и по медиите, но не се взимат абсолютно никакви мерки от компетентните органи", каза тя и обясни, че въпросните камери не са работили повече от 2 години и половина.

"Крайно време е да се вземат сериозни мерки", призова тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase