Снимка: Булфото, архив

Споровете между управляващи и опозиция за това къде оградата по границата ни с Турция е двуредова и къде не е, станаха причина вицепремиерът Валери Симеонов да даде соцдепутатката Елена Йончева на прокурор.

Още по темата

Тя се закани, че още утре ще предостави на обвиненото и на ДАНС материалите, които има, защото според нея от парите за преградното съоръжение се краде и така е заплашена националната ни сигурност.

Сигналът срещу Елена Йончева на Симеонов пък е за престъпления срещу националните интереси на страната.

Той твърди, че тя с многократните се изказвания по темата е преминала всякакви граници с конкретни указания къде работят камерите по границата, къде не работят, от коя до коя пирамида оградата е единична и къде е двойна.

Симеонов посочи, че ще иска допълнително да бъде проверено откъде Елена Йончева има достъп до доклада на Инспектората на МС, който цитира и кой й го е дал.

"Да даде обяснения и има ли нещо общо с изнасянето на кашони с пълната проектна документация за участъците от защитното съоръжение от отделните области, която е закарана най-вероятно в президентството", поиска още Симеонов.

Така че той смята, че това са престъпления, свързани с държавна тайна, с конфиденциална информация, с националната сигурност.

Вицето на премиера отрече информацията на червената депутатка да е вярна, но пък според него от нея се разбирало точно откъде най-лесно могат да преминат бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase