Снимка: архив, Булфото

"Такова нещо не ми се е случвало никога досега - общински съветници от ГЕРБ да се обръщат към мен за помощ срещу решения на ГЕРБ".

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с граждани и общински съветници от община Ботевград по тяхна покана, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Нинова е заявила, че заради вътрешнопартийно разцепление в ГЕРБ, предизвикано от бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев, общината не функционира.

Тя е казала, че общинският съвет е разделен поравно - 14 души, трима от които, отцепени от ГЕРБ, подкрепят бившия кмет, от който Бойко Борисов се дистанцира и той напусна партията, и 14 души, трима от които, избрани от листата на ГЕРБ, подкрепят настоящия кмет. Нинова е подчертала, че това се случва, след като един от общинските съветници е станал депутат, а новият не може да встъпи в длъжност поради липса на кворум.

"В тази патова ситуация общинският съвет не може да вземе решение и всичко е блокирано. Не могат да стартират ремонтите на детски градини и училища за новата учебна година. Не се работи по водния проект на града. Буквално общината не функционира", е заявила Корнелия Нинова, цитирана в съобщението.

В него се посочва, че част от общинските съветници от ГЕРБ са поискали от Корнелия Нинова съдействие и проверка как така другите от ГЕРБ подкрепят бившия кмет, който имал множество прокурорски проверки, по които няма никакво решение, и от който ГЕРБ се е отказала.

Нинова е отбелязала, че няма да се меси във вътрешнопартийни работи, но съвместно с колегите й депутати от София-област ще предприемат всичко необходимо и в парламентарния контрол, и с писма до институциите - да искат информация докъде са стигнали проверките. "Нашата грижа са жителите на Ботевград и да не допуснем те да страдат от вътрешнопартийни битки в ГЕРБ", е заключила Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase