Снимка: Bulgaria On Air

Реален е шансът реформаторите да преминат бариерата от 4%, коментира икономистът Владимир Каролев в "България сутрин". Той очаква на тези избори РБ да влезе в парламента, защото нещата, които те обещават, са реални и постижими.

"България няма как да има икономически ръст от 6%. Преходът ще свърши, когато хората започнат да вярват в постижимото и възможното. Има голяма умора по света от леви популисти", каза още Каролев пред Bulgaria ON AIR.

Според него появата на ДОСТ в политическото ни пространство има и позитивен ефект.

"Това, което се случва с ДОСТ и ДПС, е добре за другите партии и за хората, които нямат ислямско съзнание. Не виждам каква е драмата, че сега Доган не е подкрепян от Турция. За първи път ДПС няма да има такова влияние в парламента. Мюсюлманите вече са разделени", обясни той.

По отношение на увеличаването на цената на някои стоки и услуги Каролев каза, че очаква покачване на цената във водния сектор, но без значително поскъпване на хляба.

"Във водния сектор със сигурност ще се увеличи цената. Това ще се случи, защото това е първият регулатор, който не си затваря очите. Качеството на водата не отговаря на стандарта от Европа. Не очаквам значително увеличение на цената на хляба", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase