Снимка: Булфото

Бунтът на бежанците в центъра в Харманли разбуни духовете и на депутатите.

Още в началото на последното за тази седмица пленарно заседание на парламента червеният Атанас Мерджанов поиска премиерът в оставка Бойко Борисов да дойде и да информира депутатите какво се случва в лагера за бежанци.

Борисов отиде в Харманли снощи и лично преговаря с представители на разбунтувалите се мигранти.

Той обаче има планирано посещение в Будапеща за днес, така че Мерджанов добави, че ако вече е заминал за посещението си, МВР шефът в оставка Румяна Бъчварова би трябвало да дойде в парламента и да бъде изслушана.

"Ако и тя е заета с международна дейност, да дойде председателят на печално известната Агенция за бежанци Петя Първанова или в краен случай главният секретар на МВР Георги Костов", настоя соцдепутатът.

Той припомни, че от БСП са предупреждавали още от началото на мандата на правителството в оставка, че един от приоритетите му трябва да е справяне с бежанската криза.

"От вчера сме свидетели на ескалация на напрежението в центъра в Харманли, нещо за което и гражданите там предупреждаваха", допълни Мерджанов.

Председателстващият заседанието на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ обеща, че ще информира Борисов, Бъчварова, Първанова и Костов и до половин час ще уведоми депутатите кой ще дойде, за да бъде изслушан за ситуацията с мигрантите в Харманли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase