Снимка: архив, Булфото

Не мисля, че премиерът ми е обиден за това, че отказах да бъда кандидат за президент. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред BTV.

"Моята теза винаги е била, че само преди година застанах пред софиянци и защитих една сериозна програма за следващия мандат. Големите проекти тепърва започнаха и е нужна много работа, за да защитим доверието, което ми дадоха софиянци и тези аргументи се чуха. Не мисля, че премиерът ми е обиден, той прие тези аргументи и за него е много важно това, което се случва в София", заяви тя.

Фандъкова коментира и проблема с бежанците. По думите й е важно да се прави разлика между бежанци и хората, които бягат от войната. "Хората не само, че нямат против, а напротив – те им помагат, и младежите, младите мъже предимно от афганистански произход, които се събират на групи", каза Фандъкова.

По думите й не е въпросът в протестите, въпросът е в мерките.

С председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова са постигнали договореност за постепенното изтегляне на младите мъже от афганистански произход, както и на непридружените младежи, които не желаят да се съобразяват – от тези центрове. От Овча купел тези младежи почти всички са изтеглени. Полицейското присъствие се увеличава непрекъснато, има екипи и на Жандармерията, допълни кметът на София.

Фандъкова коментира и ремонтите в столицата. Тя благодари на хората за разбирането, което са проявили. Тя съобщи, че до края на годината ще бъде завършен участък по бул. "Гоце Делчев" и ще бъде пуснато движението по локалните платна на "Цар Борис III".

Ул. "Житница" ще остане затворена и следващата година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase