Снимка: архив, Булфото

С наближаването на президентските избори политическите страсти се изостриха и това си пролича и в първия роботен ден на депутатите от новата им, есенна сесия.

След като почиваха цял месец, на 31 август дадоха старт на новия политически сезон, който явно ще мине под знака на предстоящия вот.

Това признание дойде и от председателя на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, който обеща, че те няма да играят с удари под кръста, компонентна война и черен PR срещу нито един кандидат и партия.

В същото време се оплака, че и от ляво, и от дясно политическите сили се опитват да печелят дивиденти да трупат симпатии само като критикуват ГЕРБ.

"Много лесно е да посочиш слабите места на някой, който работи отколкото да работиш паралелно с него", упрекна ги Цветанов.

Според него това е белег на политическа неадекватност и то в условията на международни проблеми и напрегната обстановка.

"Все по-често говорим, че ни е нужно национално единство, но като че ли апелираме не там, където трябва - пред избирателите. Ние сме длъжници на нашите работодатели, защото те търсят защита на интересите си, но не ги откриват. Политическият егоизъм вече стана политически цинизъм и докато това е така, резултати от политическите ни усилия са невъзможни", коментира той.

Иначе Цветанов обясни, че приоритет за ГЕРБ през новия политически сезон е приемане на такова законодателство, което да гарантира охраната на границите ни от засиления мигрантски поток.

"България е в деликатна ситуация и хората трябва да могат да се доверят на политиците. ГЕРБ ще търси и чужда помощ, за да опозна границата и ще се радваме да срещнем подкрепа, защото това е задача не само на ГЕРБ, но на всички", каза той.

Друг приоритет на най-голямата партия в парламента е да подготви председателството на България на ЕС и да извлече ползи от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase