Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ ще предложи за президент такъв кандидат, който е доказал качества в кризисни ситуации, обяви председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той не отрече слуховете шефката на Народното събрание и премиерът да бъдат обсъждани за евентуални играчи на президентските избори.

Според Цветанов Цецка Цачева има всички качества да бъде кандидатирана, но от партията все още не са избрали своя кандидат.

Още по темата

Дясната ръка на Бойко Борисов коментира и новия антитерористичен закон, приет вчера в НС. По думите му при антитерористична акция, ако имуществото на хората е било унищожено, държавата ще компенсира нанесените щети.

Остава обаче условието хора да бъдат подслушвани само с изричното разрешение на съдия.

"Имаме сериозен интезитет на терористичните актове, извършвани на територията района на ЕС. Асиметрични заплахи, които постоянно се увеличават. Конфликтът между Сирия и Ирак допринесе за сериозна бежанска вълна и в ЕС има една несигурност. Всяка страна адаптира законодателството си във връзка с новите предизвикателства. Ще има определени ограничения, за да се защитят правата на миролюбивите граждани, които са добросъвестни в обществото", обясни още Цветанов пред Нова тв.

Той коментира и случая с изнасиленото момиче, което уби насилника си: "С такова богато криминално досие и в тази ситуация, аз бих защитил момичето, защото при всички положения тук има неизбежна самоотбрана".

Цветанов призова всички жертви на изнасилвача да разкажат за неговите предишни деяния, за да допринесат за обективната истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase