Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов поиска да се изливат бетонни колчета срещу влизането на коли в парка, а на легналите полицаи да се поставят шипове.

Министър-председателят коментира темата по време на днешното заседание на правителството, става ясно от стенограмата от нея.

Преди дни шофьор с "Порше" влезе в Южния парк с колата си и бе глобен от общинска полиция.

Още по темата
Днес Борисов спомена случая покрай борбата с корупцията в държавата. Министрите и кметът на София изслушаха доклад за корупцията с данни, които бяха обявени преди дни. 

"Както казваш, и за материалното положение. Като дойде собственикът на фирмата при работниците с "Майбах", какво им е усещането? Или този с "Ламборджини"-то. Или завчера един в парка, Данче, с "Порше" кабрио! Е какво да си мислят другите, дето бутат количките, а този се движи с "Поршето" по алеите!”, коментира Борисов.

Фандъкова му отвръща, че общинска полиция е реагирала веднага и е глобила нарушителя.

"Аз съм сигурен, че му е наложена глоба. Сигурен съм, че са реагирали полицаите, сигурен съм, че като си разбрала си наложила глоба, сигурен съм, че сега и бариери може да сложиш там, и колчета да се набият, и бетонни трябва да сложим. Стигнах до извода, че даже мантинели и колчета не вършат работа, бетон трябва да се отлива и легналите полицаи да са с шипове", каза още премиерът.

Заради данните, че всеки пети българин дава подкупи, Борисов се обръща към министрите си с искане да се захващат с този проблем.

"Искаме да го хванем бика за рогата. Искам да сте амбицирани да я свършим тази работа, защото видяхте – в цяла Европа усещането е такова. Ако беше само тук – ОК. Навсякъде е това усещане. И съм убеден, че както успяхме по отношение на контрабандата, с воля ще се справим и тук", казва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase