Снимка: БТА

Новите шефове на БСП, начело с лидерката им Корнелия Нинова отдадоха почит на основателя на социалистическото движение у нас Димитър Благоев. Те поднесоха цветя пред паметника му. Благоев, наричан от последователите си Дядото, е създател на БРСДП и БКП, която по-късно се преименува на БСП.

Нинова и екипът й му отдадоха почит по време на посещението си в Благоевград. Там соцръководството проведе изнесено заседание. Визитата им се проведе ден след като заседаваха и в Правец, където почетоха някогашния Първи Тодор Живков. Социалистите поднесоха цветя пред паметника му и посетиха къщата му, превърната в музей.

Още по темата

След заседанието в Благоевград Корнелия Нинова обяви, че БСП започва общи опозиционни действия срещу правителството на Бойко Борисов. Социалистите ще инициират незабавни разговори с ръководствата на другите опозиционни партии в парламента. Ще се търси и съдействиято на опозиционни формации в местната власт, които не са представени в Народното събрание.

По време на разговорите с другите опозиционни партии от БСП ще търсят подкрепа за алтернативните си предложения за промяна на в политиките в България.

"Ще внесем няколко закона, които изпълняват нашата политика за връщането на държавата в икономиката и за ролята на социалната държава", каза Нинова, цитирана от "Фокус". Тя припомни намерението на социалистите да внесат антимонополни закони, с които да защитят  дребния земеделски производител, малкия и среден бизнес.

"Трябва да осигурим една работеща икономика, която да гарантира приходи, които да могат да служат за основа на развитие на социалната държава и социалната политика", каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase