Снимка: Архив Булфото

АБВ няма да отстъпи шефските места в парламентарните комисии и в ръководството на Народното събрние след решението на партията да излезе от управлението. 

"Няма, разбира се. Това не е участие в управлението, а участие в парламента", каза зам.-шефът на парламента от квотата на АБВ Кирил Цочев. Той припомни, че БСП и ДПС също имат председатели на комисии. 

Председателят на военната комисия в НС Михо Михов потвърди, че няма да напусне шефското място. "Това е изборна длъжност, която бе решена от парламента в началото на неговото конструиране".

Той обясни, че АБВ е напуснала изпълнителната власт, но не и законодателната. Ген. Михов все пак уточни, че ако предстоящият конгрес на партията реши той да напусне поста, ще се съобрази. 

Михов обясни, че той не е участвал във взимането на решението за напускане на правителството, а е бил информиран по-късно от зам.-шефката на групата Мариана Тодорова. 

Кирил Цочев призова напускането на АБВ да не се свързва с БСП и промяната в червеното ръководство.

"АБВ е самостоятелна структура и парламентарна група и ще си взима решенията сама без никакъв контакт с БСП”, каза той. Цочев отхвърли прогнозата на Петър Москов, че АБВ и БСП ще формират пропутинска коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase