Снимка: Булфото, архив

Успехът на БСП зависи от това дали приема резултатите от демократичното състезание, дали се консолидира и продължава напред, каза лидерът на БСП Михаил Миков пред "Фокус", дни преди решаващия конгрес, на който левицата ще избере новия си председател.

Още по темата

Според него всякакви приказки за битки и състезания нямат смисъл, когато идеята стои пред всички, а левият курс на партията няма алтернатива и всички застават зад него като приемат резултатите и решенията на органите и най-вече на конгреса.

Миков, който също е претендент за нов мандат като председател на левицата, коментира, че всяка партия има своя лидерска група.

"БСП затова е силна, затова тази година отбелязваме 125 години, преминали през всичко, през всякакви изпитания и трудности. Винаги големите имена са били подкрепяни от хора около тях, за които идеята е на първо място", посочи Михаил Миков.

Той отсече, че БСП не е лидерска партия и заради това е жива, силна и има перспектива. Според него партията отразява интересите на милиони българи.

БСП навлиза в един период, в който може да бъде водеща, уверява Миков. Той е убеден, че лявата идея не може да умре и като аргумент сочи първомайската манифестация.

"Такива имаше и в Бургас, има чествания във Видин, има в Бели извор, Врачанско - има на много места в България. Освен 125-те години, които БСП има, зад себе си, навлиза в един период, в който може да бъде водеща не само в България, но и в Европа", каза още Миков.

По думите му този в този период лявото става все по-модерно, защото капиталът през тези последни десетилетия значително и настъпил и смачка труда.

"Неравенствата се увеличиха, затова БСП е нужна, необходима и има своето бъдеще", категоричен е лидерът на Столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase